Min kreativa bakgrund

Jag född 1974 och uppvuxen i Varberg, en stad söder om Göteborg. Jag arbetar som personlig assistent och producerar ljudböcker, komponerar barnvisor och skriver barnböcker.

Jag har så länge jag kan minnas varit kreativt lagd och började vid 7 års ålder att spela piano. Jag sjöng även i barnkyrkokören och fick med tiden spela piano till körerna och psalmerna på söndagarna. I tonåren började jag skriva egna låtar och texter som snart fyllde en hel pärm. Min nyinköpta gitarr ersatte pianot för ett tag.

Efter gymnasiet reste jag runt i världen och gitarren hängde med i packningen. Det blev några spännande resor till Australien, Nya Zealand, Israel, Jordanien och Thailand. Efter flera års kringflackande flyttade jag hem och började arbeta i konditori- och bageribranschen.

När jag sen blev mammaledig år 2014, började jag skriva och skissa ner några rader på ett manus som sen blev liggande i byrålådan. När jag fem år senare sa upp mig från mitt dåvarande caféjobb, för att plugga musik, var det som om proppen lossnade. Jag skrev så att fingrarna blödde och jag kunde inte sluta. Jag förstod att detta skulle bli min passion!

För att lära mig hantverket från grunden anmälde jag mig till en privat skrivarkurs online. Sen deltog jag i en kurs för barnboksförfattare, som är inom min genre. Något år senare studerade jag ”Att skriva barnlitteratur” på Linnéuniversitetet och fick feedback från kursledare och andra författare. Förra sommaren gick jag en annan skrivarkurs där jag utvecklades ännu mer i mitt skrivande. 

Mitt skrivande på fritiden och genom kurserna resulterade i två olika barnboksserier. Min debutbok ”Gosedjuret Hajis” blir en spännande resa att följa. Det är även jag som producerat ljudboken och skrivit temalåten ”Hajisvisan”, som finns på Spotify. Min andra serie handlar om tjejen Leia, som spanar på fåglar. Den är just nu inskickad till förlag och svar inväntas. Min tredje serie handlar om en kaxig bäbis som provar på olika yrken. 

Min dröm är att få ett bokförlag som tror på ALLA mina barnböcker, för det är fler på gång …

Victoria Gradin

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr