Pedagogiskt material

Vårt syfte med underlaget

Jag och Johanna har tillsammans gjort barnboken ”Gosedjuret Hajis”, ålder ca 2-8 år. Vår barnbok berör flera viktiga ämnen som ensamhet, vänskap, flytta till ett nytt hem och tryggheten i ett gosedjur. Du som pedagog kan applicera och utforska dessa ämnen tillsammans med din barngrupp. Vi vill med detta arbete förebygga utanförskap och att barnen i ett tidigt stadie får lära sig att prata om känslor. Detta kan stärka deras självkänsla och hjälper dem att hitta sin plats i gruppen. Vi tror att Hajis berättelse om sitt liv, ska ge barnen skratt, kreativitet och en starkare känsla för empati!

Under länken ”samtalsunderlag” nedan, har vi tillsammans med erfarna och utbildade pedagoger gjort frågeställningar kring ämnena i boken. Det finns även flertal tips och idéer på hur du kan använda boken i din verksamhet, såsom Bild och form, Temadagar, Sång och musik, Läsförståelse och berättande. Dessa kategorier kan du skriva ut under länken ”Tips, idéer och inspiration”. Vissa tips passar bra till mindre barn – och andra idéer passar till större. Välj ut det som passar dig och din barngrupp bäst!

Kvalitetssäkrat material som är utarbetat i samarbete med erfarna och utbildade pedagoger, specialpedagoger och kuratorer inom förskola och grundskola.

Skriv ut samtalsunderlaget – klicka här

Skriv ut tips, idéer och inspiration – klicka här

Skriv ut text & ackord – Hajisvisan – https://vickeskreativa.se/wp-content/uploads/2023/10/hajisvisan.pdf

Sjung med i Hajisvisan – klicka här för att öppna i Spotify

Färglägg Hajis. Skriv ut en konturbild – klicka här

Hajbingo – hitta alla hajarter och fyll i bingobrickan –

Tipspromenad om hajar –

Här finner du Gosedjuret Hajis: 

Ljudbok och e-bok: Polyglutt, Polylino, Lilly, Biblio, Elib, Storytel, Nextory, Bookbeat m.fl.
Fysisk bok: Vissa bibliotek, Adlibris, Bokus, Visto förlag, Akademibokhandeln m.fl.
Tips! Hör med ditt lokala bibliotek, om boken finns att låna eller att beställa hem.

Ge gärna boken en recension, så fler kan upptäcka den fina berättelsenhttps://www.boktipset.se/search/search.cgi?image=&search=gosedjuret+hajis

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr